Leo

Leo

Op deze pagina vind je muziek van verschillende groepen waarin Leo speelt of heeft gespeeld. Diverse muziekgroepen, diverse muziekstijlen.

G-Male

Samen met Gerard en Martin, speelt Leo in de eigenzinnige driemansformatie G-Male. Luister naar muziek van deze band op de pagina G-Male.

Fat Bill

Fat Bill

Met vrienden rond de tafel een beetje muziek maken, het bier ligt koud in de koelkast... wat wil een man nog meer? Sit down and watch the tornado...

Wie noemt zijn band nou Fat Bill? Awel, in 1989 waren we met de band uit eten. Het was lekker, gezellig en de uitspanning bleek genoeg drank in huis te hebben. Toen kregen we de rekening... u begrijpt het al.

Dat was 1989, de opnamen hieronder zijn van mei 2010.

Easy Groove

Easy Groove

Bij gasten van het laatste Prima Partijtje bekend als voor­programma van Hausmagger, bij Amsterdamse theater­bezoekers bekend als begeleidingsband van het liedjesprogramma A meezing discovery.

De muzikanten van Easy Groove zelf trekken zich graag terug op het Friese platteland. In een huisje in Makkinga is het volgende nummer opgenomen.

Sephora

Van 2000 tot 2005 speelde Leo in de wereldmuziek band Sephora. Sephora combineerde Hot Club (de Django Reinhardt-stijl) met latin: van bolero via bossanova tot fado.

Roxide

Roxide

Illuster gezelschap uit de tijd dat Rock 'n Roll dansen een rage was in Amsterdam. We hadden zelfs custom-made jasjes...

Opnamen uit die tijd zijn grotendeels verloren gegaan.

LAK

In de nadagen van ELP (Emerson, Lake and Palmer), ELO (Electric Light Orchestra) maar vooral CCR (Creedence Clearwater Revival) onstond LAK (Leo, Arjan en Koen). Dat Koen niet meedoet op de track die je hier kunt horen maar vervangen is door Klaas maakt afkort-technisch niet uit.

LAK rammelde aan alle kanten maar dat had juist z'n charme. Van Velvet Underground-drumster Maureen Tucker was het ook niet haar sterkste kant om een strak ritme aan te houden; ze zong zo schattig. Dat deed Charlotte ook en dat hoor je hier.

The Marble Inside is van de laatste cassette (jawel: analoog!) van LAK. Klaas en Leo vonden het hierna nodig om als Fat Bill verder te gaan.

Slib

Het begon met de Engelstalige punkgroep Short Life Band die opnieuw werd opgericht en werd omgedoopt tot Slib: Nederpop uit de jaren 80.

Lees meer over Slib.

Hieronder twee nummers van twee verschillende albums.