Martin

Martin

Luister naar muziek van Martin:

Prima Partijtje

Feestmuziek

Luister naar 8 feest-jingles!

Zes jingles zijn gemaakt ter ere van het 40, 50, 55 en 60-jarig huwelijksfeest van Martins ouders.

De twee andere jingles zijn gemaakt voor het 5-jarig jubileum van Leeszaal Rotterdam West en voor het Prima Partijtje van Gerard, Martin en Leo.

Ma & Pa 60 jaar (2020)

Leeszaal 5 jaar (2018)

Ma & Pa 55 jaar (2015)

Ma & Pa 50 jaar (2010)

Prima Partijtje (2009)

Ma & Pa 40 jaar (2000)

PuntKomma Muziek

Leeszaal Rotterdam West (een bewoners­initiatief in het Oude Westen) organiseert een aantal keren per jaar het evenement PuntKomma Muziek: een bijzondere mix van tekst, muziek en beeld.

Toeval - Balluhfoon

Prima Partijtje

Toeval was het thema van de voorstelling op 6 april 2018. Tijdens deze voorstelling heeft Martin opgetreden met zijn balluhfoon. Met de balluhfoon wordt een melodie gemaakt met behulp van 40 houten ballen die willekeurig vallen op 8 verschillend gestemde klankstaven.

Hieronder kun je luisteren naar twee opnames. Bij de eerste track vormen de klankstaven een pentatonische toonladder. Voor de de tweede track is gebruik gemaakt van een toonladder die ge´nspireerd is op het stuk Gnossiennes No. 1 van Erik Satie. Eerst hoor je de balluhfoon solo, daarna de balluhfoon samen met twee gitaarpartijen.

Robots - Robeatbot

Tijdens de voorstelling van 8 april 2016 ging het over onze complexe relatie met robots. De interactie tussen de mens en deze machines met menselijke trekjes, wordt verbeeld in de video hieronder. In deze video speelt Martin een liedje samen met een gerobotiseerd drumstel: de Robeatbot.

Tussentonen - Ik wens je

De editie Tussentonen van 12 april 2015 was geheel gewijd aan de gedichten van Jana Beranovß. Martin heeft met gitaar en talkbox een gedicht van haar vertolkt. In de video hieronder legt hij bovendien uit hoe een talkbox werkt.

In de ban van de ring - Jingle

Op 20 november 2014 vond het "boxgala" In de ban van de ring plaats, met dichters, jonge en oude boksers, muzikanten en dansers in een heuse boksring. Voor deze onvergetelijke happening heeft Martin een jingle gemaakt.

Pinksterkamp-muziek

Voor het VTV Pinksterkamp heeft Martin diverse liedjes gemaakt. Het VTV Pinksterkamp is een vakantiekamp voor mensen met een verstandelijke beperking.

Pinksterkamp 2014

Pinksterkamp 2013

Pinksterkamp 2012

Pinksterkamp 2011

Pinksterkamp 2010

Pinksterkamp 2009

Pinksterkamp 2008

Pinksterkamp 2007

Pinksterkamp 2006

O Donderwolk - melodie: Cocktail Trio (Grote Beer), tekst: Kees Graafland
Een zakje popcorn, alsjeblieft - muziek: Hot butter (Popcorn)

Pinksterkamp 2002

Pinksterkamplied - tekst: Dini Meuldijk

Varkensmuziek

Knorrie

Knorrie is een lied over een vrolijk varkentje. De tekst is geschreven door Martins nichtje Judith en haar vriendinnetje Marleen.

Lees meer over het varkentje Knorrie op de Knorrie-website.

Beestachtige muziek

Ik ben een beest!!!

In 1995 heeft Martin voor zijn nichtjes een cd met kinderliedjes gemaakt. De cd heet Ik ben een beest!!! en er staan 5 liedjes over 5 verschillende dieren op.

Vijf dieren

Meer informatie over de cd vind je op de site Ik ben een beest!!!.

Ik ben een beest!!!

Wintersportmuziek

Het nummer Always is ge´nspireerd door een Franse skileraar. Je kunt op dit nummer lekker ski-gymnastieken en het is tevens een prima ski-instructie. Luister en verbeter tegelijkertijd je ski-techniek!

In het nummer wordt gebruik gemaakt van een zelfgebouwde talkbox voor een wah-wah-achtig gitaargeluid.

Toneelmuziek

Voor een aantal toneelvoorstellingen van VTV Delft heeft Martin liedjes gemaakt. Stichting VTV verzorgt vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking.

Robin Hood (2002)

Johnny Bravo (2003)

Sneeuwwitje (2004)

Zomaar wat pielmuziek

Soms zit je zomaar wat te pielen. In dit geval wilde Martin eens uitproberen hoe de Virtual Instruments van Cubase werken. Alleen de gitaren zijn echt.

Martins eerste muziek

Martins eerste muziek nam hij op met cassettebandjes. De kwaliteit was niet geweldig. Maar om een idee te krijgen hoe het toen klonk, hier 2 ouwe nummertjes.

De tekst van Kirschenconfiture stond op de achterkant van het jampotje dat vroeger op de ontbijttafel stond. Samen met zus Ellen.

Why don't you is het eerste nummer dat Martin samen met Gerard heeft opgenomen.